Schilder tips

Als u besluit om zelf te gaan schilderen geven we u graag een aantal tips. Schilderen lijkt namelijk vaak erg gemakkelijk. Toch komen er volop zaken bij kijken om goed schilderwerk te leveren. Laten we echter enkele tips voor u opsommen.

Toch niet zelf doen?

Als u besluit om toch niet zelf te gaan schilderen is het verstandig om meerdere offertes bij verschillende schilders op te gaan vragen. Zo ontdekt u wat de kosten zijn. Mochten de kosten u echt te hoog zijn dan kunt u altijd nog zelf gaan schilderen. Tenminste als u een handige persoon bent.

De verf oproeren!

Als u een blik verf open doet is het belangrijk dat u de verf goed gaat roeren. De delen in de verf kunnen omhooggaan en naar beneden zakken. Het pigment van de kleuren kan hierdoor niet goed verdeeld zijn. Het is ook belangrijk om bij matte verf het matteringsmiddel door de verf te mengen. Hetzelfde geldt voor de glans in de hoogglans. Roer dus goed en grondig door de pot verf, voordat u begint te schilderen.

Verf verdunnen

Vaak is het niet nodig om de verf te verdunnen. U kunt de verf roeren en dan direct beginnen met verven. Tenzij het anders staat aangegeven op de verpakking.

Schilderen met een verfrol

Verzadig de rol goed met verf en rol hem uit over het rooster van de verfbak. Vervolgens kunt u aan de slag gaan om de verfrol over de muur aan te brengen. Begin altijd met het plafond om daarna de muren te gaan doen.

Schilders uit uw regio vergelijken?

Het beste kunt u het aanbod in uw regio gaan vergelijken door offertes op te vragen bij schilders. Zo is het mogelijk om een beter beeld van de markt te krijgen en kunt u de juiste keuze maken. U betaalt dus niet te veel voor uw opdracht. Vraag schilder offertes op bij lokale schildersbedrijven.

Vergelijk lokale schildersbedrijven?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.