Schilderwerk voorbereiden

Het is belangrijk om uw schilderwerk goed voor te bereiden. Graag nemen we de stappen door van het voorbereiden van het schilderwerk.

We sommen alle stappen op om deze nader met u te gaan bespreken. Zo krijgt u een goed beeld van wat er nodig is om een mooi en goed eindresultaat te krijgen. Zie ook pagina schilderwerk en schilder gezocht.

De stappen

Laten we de stappen met u doornemen om uw schilderwerk goed voor te bereiden:

  • Het repareren van de ondergrond
  • Het weghalen van de oude verflagen
  • Het ontvetten van de ondergrond en stofvrij maken
  • Het schuren van de ondergrond
  • Het in de grondverf zetten van de ondergrond

Het zijn vijf eenvoudige, maar ook kritische stappen om een mooi eindresultaat te krijgen.

Het repareren van de ondergrond

Als u het schilderwerk gaat voorbereiden dan is het belangrijk om de houten delen te inspecteren op mogelijk houtrot. Als dit het geval is dan zult u deze delen moeten weghalen met een bijtel en een mes. Vervolgens kunt u het deel opvullen met een vulmiddel, of wanneer het om een groot deel gaat met een nieuw stuk hout.

Verwijderen van oude verf

Vaak zijn de oude verflagen al aan het losbladeren. Het is dan belangrijk om de gehele verflagen te verwijderen en om het hout mooi blank te schuren. Ook met een verfbrander of afbijtmiddel kunt u de oude verflagen weghalen om een goede ondergrond voor de nieuwe lagen te krijgen.

In de grondverf zetten

Het is belangrijk om een goede laag grondverf aan te brengen en om deze hierna lichtelijk te schuren. Op die manier is de basis goed en kan men starten met het aflakken.

Schildersbedrijven vergelijken?

Benader schildersbedrijven uit uw regio en vergelijk het lokale aanbod. Gebruik onze offerte service en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.